Home 9 Blogs 9 De vordering van bouwprojecten vastleggen met een drone

De vordering van bouwprojecten vastleggen met een drone

bouwprojecten vastleggen met een drone

Auteur:

Joris Binnema

Geplaatst op:

6 september 2024

Leestijd:

3 minuten

Er zijn tegenwoordig veel innovatieve toepassingen van drones: van het bezorgen van pakketten tot zonnepanelen inspectie. De laatste jaren worden drones in veel verschillende industrieën gebruikt, waaronder de bouw. Een van de diensten die Drone Visual aanbiedt, is de vordering van bouwprojecten vastleggen met een drone. 

Met onze geavanceerde drones leggen we de voortgang van uw bouwproject haarscherp vast. Dit geeft u niet alleen een duidelijk overzicht van de werkzaamheden, maar stelt u ook in staat om uw klanten te laten zien hoe snel het project is afgerond.

Waarom bouwprojecten vastleggen met een drone?

De voortgang van bouwprojecten wordt traditioneel gedocumenteerd met foto’s vanaf de grond, schriftelijke rapporten en handmatige metingen. Maar tegenwoordig zijn er meer manieren om bouwprojecten vast te leggen, onder andere door drone foto’s en drone video’s. Aangezien drones op plekken kunnen komen die door de mens moeilijk, of zelfs niet bereikbaar zijn, wordt het werk nauwkeurig vastgelegd. En dat zonder verstoring van het werk.

Haarscherpe documentatie

Drones zijn voorzien van geavanceerde camera’s die gedetailleerde foto’s en video’s kunnen maken. Met een drone bereikt u eenvoudig moeilijk bereikbare plekken en kunt u grote oppervlakken sneller inspecteren. Dit maakt het ideaal om op een later moment te bekijken wat er precies is gebeurd.

Gebreken en fouten opsporen

Dankzij de hoge resolutie van drone foto’s en video’s is het makkelijker om gebreken en fouten op te sporen tijdens het bouwproces. Bovendien helpt een duidelijk visueel beeld van het project bij het afstemmen van de planningen van verschillende aannemers.

Leuk om aan klanten te laten zien

Een leuke bijkomstigheid: een bouwproject vast leggen met een drone zorgt voor een unieke manier om de voortgang te delen met klanten of partners. 

bouwprojecten vastleggen met een drone

Wat precies vastleggen?

Om uw bouwproject nauwkeurig te documenteren, kan een drone de volgende foto’s en video’s maken:

  • Luchtfoto’s: foto’s van de bouwplaats van bovenaf.
  • Interieurfoto’s: foto’s van de binnenkant van het gebouw.
  • Gedetailleerde foto’s: foto’s gericht op kleinere details van een gebouw.
  • Video’s: video’s van werkzaamheden tijdens de bouw.

Sommige plekken op bouwplaatsen zijn moeilijk bereikbaar of niet veilig voor een gewone fotograaf. Drones zijn ideaal voor het bereiken van deze plekken; u maakt foto’s en video’s die u anders niet zou maken.

Haarscherpe drone foto’s en video’s door Drone Visual

Aangezien er specifieke apparatuur en vergunningen nodig zijn om met een drone te vliegen, laat u de voortgang vastleggen door een ervaren dronepiloot. Drone Visual heeft een ruime ervaring en beschikt over een uitgebreide certificering zodat we overal kunnen vliegen. Ook in complexe omgevingen, zoals in de buurt van vliegvelden, havens en hoogspanningsmasten. Bovendien kunnen we niet alleen overdag, maar ook ’s nachts vliegen zodat we uw project optimaal kunnen documenteren. 

Of het nu gaat om een bouwinspectie of het maken van een voortgangsvideo, wij helpen u graag! Neem gerust contact op voor meer informatie over bouwprojecten vastleggen met een drone.

Veelgestelde vragen over bouwprojecten vastleggen met een drone

Wanneer foto’s en video’s maken van een bouwproject?

+

Om de voortgang van het project goed te kunnen vastleggen, worden er foto’s en/of video’s tijdens verschillende fasen van de bouw gemaakt. Denk hierbij aan de fase van voorbereiding, tijdens de bouwactiviteiten, en na de voltooiing van het project. Zo brengen we de veranderingen goed in kaart. De shoots worden dan ook afgestemd op het bouwschema.

Moet ik een vergunning hebben om een drone te gebruiken op een bouwplaats?

+

Om een drone te gebruiken op een bouwplaats heeft u in sommige gevallen een vergunning nodig. Drone Visual is volledig gecertificeerd en mag overal en altijd vliegen.

Kan ik een drone inzetten voor bouwinspectie?

+

Wij gebruiken onze drones ook voor thermische en visuele inspecties van gebouwen, gevels, bruggen en bouwplaatsen. Een drone legt alle waarnemingen in hoge resolutie vast, zodat deze op een later moment goed kunnen worden bekeken.